De woonkamer is vaak een plek in huis waar je veel tijd doorbrengt. Het is bij uitstek ook een ruimte om je eigen smaak en persoonlijkheid te laten zien. Wil je jouw woonkamer een make-over geven, maar wil je niet jouw hele interieur omgooien? Gelukkig hoef je geen fortuin uit te geven aan een woonkamer make-over. Met een beetje creativiteit en handigheid kun je met eigengemaakte decoratie je woonkamer transformeren. Een likje verf, een nieuw gehaakte woonaccessoire of iets aan de wand zorgt voor een heel ander uiterlijk. We geven je 5 tips om jouw woonkamer te veranderen met eigengemaakte decoraties.

Een woonkamer make-over met nieuwe kussens en dekens

gehaakt kussen vierkant

Een eenvoudige manier om je woonkamer te veranderen, is door accessoires zoals kussens en dekens te wisselen. Met kussenhoezen in een andere kleur creëer je een hele andere sfeer. In plaats van koele tinten zoals blauw en groen kan je een warme sfeer creëren met aardetinten en geel. Haak bijvoorbeeld het leuke kussen Mellow Yellow. Anders dan de naam doet vermoeden kan je dit kussen in iedere kleur haken. Ook leuk is om bijvoorbeeld een bank met diverse kussens aan te kleden. Varieer tussen rechthoekige, vierkante en ronde kussens. Het kussen So Naturel heeft een ronde vorm en een leuke opdruk. Ben je de bank beu? Een leuke gehaakte sprei zorgt voor een heel ander uiterlijk.

Maak je eigen fotomuur

Een lange witte muur verander je gemakkelijk in een blikvanger door een fotomuur van te maken. Een fotomuur is een geweldige manier om herinneringen op te halen en je woonkamer een persoonlijke sfeer te geven. Hang je favoriete foto’s op in deze frames en schik ze op een creatieve manier op een van de muren in je woonkamer. Wil je een uniek tintje aan je woonkamer make-over geven? In plaats van standaard lijsten te kopen, kun je je eigen frames maken. Denk bijvoorbeeld aan het beschilderen van oude lijsten in een nieuwe kleur die bij je interieur past. Of verzamel takken en hout en maak daarvan een lijst.

Pimp jouw muur met verf of wandhangers

Een woonkamer make-over op een simpele en snelle manier? Verf dan een muur in een geheel andere kleur. Schilder een accentmuur in een nieuwe kleur die contrasteert met de andere muren. Kies een kleur die past bij je persoonlijke stijl en de rest van het interieur. Een andere manier om muren snel te veranderen is door wandhangers te gebruiken. Knoop bijvoorbeeld de grote wandhanger Espen. Deze wandhanger valt op door de gekleurde kralen. Ook kan je natuurlijk een groot wandkleed aan de muur hangen.

Hergebruik oude meubels en geef ze een make-over

Als je budget beperkt is, hoef je geen nieuwe meubels te kopen voor een woonkamer make-over. In plaats daarvan kun je oude meubels hergebruiken en ze een make-over geven. Schuur bijvoorbeeld een oud dressoir op en verf het in een frisse, moderne kleur. Vervang de handgrepen door nieuwe en je hebt een meubelstuk dat er als nieuw uitziet. Je kunt ook oude stoelen en banken opnieuw bekleden met stoffen die bij je nieuwe interieur passen. Dit geeft je woonkamer niet alleen een nieuwe uitstraling, maar het is ook een duurzame manier om met wat handwerk je meubels te vernieuwen.

Creëer unieke lampenkappen

gehaakte hanglamp woonkamer make-over

Naast kleur zorgt licht ook een hele andere sfeer in de woonkamer. Lampenkappen zijn vaak het middelpunt van een kamer wanneer het licht is ingeschakeld. Geef je woonkamer een opvallende uitstraling door je eigen lampenkappen te maken. Met de hanglamp Diamonds maak je een super gave lamp. Koop 2 DIY-pakketten en hang de hanglamp Diamonds op aan een grote stevig tak. Ideaal voor verlichting boven de eetkamertafel. Liever een lampenkap knopen? Ook op gebied van macramé zijn er genoeg opties om kroonluchters en lampionnen te maken. Het leuke van lampionnen knopen is dat ze vaak een lange staart hebben, zoals de lampion Jamaica. De ruitvormige lampion heeft een zwierige lange staart. Leuk om een saai hoekje op te fleuren.

Laat je creativiteit los

Kortom, je hoeft geen interieurontwerper te zijn of diep in de buidel te tasten om een woonkamer make-over uit te voeren. Met deze 5 tips kun je met eigengemaakte decoratie je woonkamer een persoonlijke en unieke uitstraling geven. Dus pak wat garen, verf of stof en laat je creativiteit de vrije loop. Voor je het weet, geniet je van een woonkamer die helemaal bij jou past.

Huisje van Katoen
Average rating:  
 0 reviews

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *