Huisje van Katoen, Yvonne van Drunen, gevestigd aan Nieuweweg 90, 1531 AH Wormer, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Inhoud

 • Contactgegevens
 • Persoonsgegevens die Huisje van Katoen verwerkt
 • Met welk doel en op basis van welke grondslag Huisje van Katoen persoonsgegevens verwerkt
 • Geautomatiseerde besluitvorming
 • Hoe lang worden persoonsgegevens bewaard
 • Delen van persoonsgegevens met derden
 • Cookies, of vergelijkbare technieken, die Huisje van Katoen gebruikt
 • Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen
 • Hoe Huisje van Katoen persoonsgegevens beveiligd

1. Contactgegevens

Yvonne van Drunen
https://www.huisjevankatoen.nl
Nieuweweg 90
1531 AH Wormer
075-2340006
info@huisjevankatoen.nl

2. Persoonsgegevens die Huisje van Katoen verwerkt

Huisje van Katoen verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van haar diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan haar verstrekt middels het plaatsen van een bestelling. Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die Huisje van Katoen verwerkt:

 • Voor- en achternaam
 • Adresgegevens
 • Telefoonnummer (eventueel)
 • E-mailadres

3. Met welk doel en op basis van welke grondslag Huisje van Katoen persoonsgegevens verwerkt

Huisje van Katoen verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

 • Het afhandelen van jouw bestelling;
 • Verzenden van een nieuwsbrief en/of reclamefolder (voor de toekomst);
 • Je te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om een bestelling uit te kunnen voeren;
 • Je te informeren over wijzigingen van diensten en producten;
 • Je de mogelijkheid te bieden een account aan te maken;
 • Om bestellingen bij je af te leveren;
 • Huisje van Katoen analyseert jouw gedrag op de website om daarmee de website te verbeteren en het aanbod van producten en diensten af te stemmen op jouw voorkeuren.
 • Huisje van Katoen volgt jouw surfgedrag over verschillende websites waarmee zij haar producten en diensten afstemt op jouw behoefte.
 • Huisje van Katoen verwerkt ook persoonsgegevens als wij hier wettelijk toe verplicht is, zoals gegevens die zij nodig heeft voor onze belastingaangifte.

4. Geautomatiseerde besluitvorming

Huisje van Katoen neemt wel op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma’s of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van Huisje van Katoen) tussen zit.

Huisje van Katoen gebruikt de volgende computerprogramma’s of -systemen:

Google Analytics

Google Analytics is bedoeld om bedrijven te helpen hun dienstverlening te verbeteren door bezoekers en internetgedrag op een website te analyseren en te categoriseren.

Google Analytics regelt de statistieken van Huisje van Katoen. Zo heeft Huisje van Katoen overzicht over koopgedrag, bezoekersaantallen en dergelijke.

Huisje van Katoen gebruikt deze tool alleen om de dienstverlening en de verkoop te verbeteren in jouw voordeel. Hierbij heeft Huisje van Katoen het delen van informatie uitgezet, een verwerkingsovereenkomst afgesloten met Google en hiermee voldoet aan de richtlijnen van het College Bescherming Persoonsgegevens.

WordPress/Woocommerce

WordPress is het websiteplatform van Huisje van Katoen en handelt als de hoofdbasis van alle geautomatiseerde systemen. Huisje van Katoen heeft hiervoor alle opgenoemde systemen gekoppeld aan het WordPressl platform zodat de verwerking van persoonsgegevens soepeler verloopt

Gegevens die je invult tijdens het plaatsen van een order of het versturen van een bericht worden opgeslagen op de servers van onze verwerker WordPress. WordPress zorgt voor een beveiligingsniveau dat past bij de te verwerken gegevens en neemt adequate maatregelen om gegevens te beschermen tegen verlies of enige vorm van onrechtmatige verwerking. Zo wordt bijvoorbeeld standaard gebruik gemaakt van een beveiligde SSL-verbinding.

Deze koppeling zorgt ervoor dat jouw geplaatste order sneller verwerkt wordt en dat je op een efficiënte manier je product toegestuurd krijgt.

Pay.nl

Pay.nl. is een betalingsplatform voor betalingen vanuit de website van Huisje van Katoen. Denk hierbij aan iDeal.

Als jij een order hebt geplaatst en je wilt betalen, mag je kiezen tussen bepaalde betalingsmogelijkheden. Pay laat je dan een venster zien zoals je gewend bent om te kunnen betalen met bijvoorbeeld iDeal. Wanneer de betaling is voltooid, krijg je hiervan een notificatie van het WordPress platform(Huisje van Katoen). Binnen enkele seconden worden deze gegevens verwerkt als betaald en kan de verwerking van de geplaatste order beginnen.

Pay en alle aangesloten transactiebedrijven zijn beveiligd en dat is duidelijk geworden in hun privacywetgeving. Hiervoor moeten wij je doorsturen naar www.mollie.com

Deze koppeling maakt gebruik van een beveilgde link en hierdoor zullen jouw gegevens niet buiten deze beveiligde link komen.

PayPal

PayPal is een online bankrekening die je kan openen om o.a. buitenlandse betalingen te doen.

PayPal bied je de optie om met je online bankrekening(die gelinkt is met je eigen bankrekening) te je aankoop te betalen. Hierbij neemt het platform van Huisej van Katoen jouw gegevens over voor de verwerking van je order.

PayPal biedt jouw deze betaalmethode in een beveiligde link net als Mollie. Als dit geen beveiligde link is, annuleer je aankoop direct en neem gelijk contact met Huisje van Katoen of PayPal op. Jouw gegevens zijn veilig in deze betaallink en het zal nooit buiten de link terechtkomen.

Webhosting

Wij nemen webhosting af van WPmanaged Hosting. WP managend Hosting verwerkt persoonsgegevens namens ons en gebruikt uw gegevens niet voor eigen doeleinden. Wel kan deze partij metagegevens verzamelen over het gebruik van de diensten. Dit zijn geen persoonsgegevens. WP managed hosting heeft passende technische en organisatorische maatregelen genomen om verlies en ongeoorloofd gebruik van jouw persoonsgegevens te voorkomen. WP managed hosting is op grond van de overeenkomst tot geheimhouding verplicht.

Nieuwsbrieven
Wij versturen onze e-mail nieuwsbrieven met een geautomatiseerd systeem. Mailblue. Dit systeem zal jouw naam en e-mailadres nooit voor eigen doeleinden gebruiken. Onderaan elke e-mail die geautomatiseerd via onze website is verzonden zie je de ‘unsubscribe’ link. Je ontvangt onze nieuwsbrief dan niet meer. Jouw persoonsgegevens worden door het systeem beveiligd opgeslagen. Het systeem maakt gebruik van cookies en andere internet technologieën die inzichtelijk maken of e-mails worden geopend en gelezen. Het systeem behoudt zich het recht voor om jouw gegevens te gebruiken voor het verder verbeteren van de dienstverlening en in het kader daarvan informatie met derden te delen.

MyParcel

MyParcel is een dochterbedrijf van PostNL. Zij zijn verantwoordelijk voor het verzenden van jouw aankoop. Als jouw betaling is verwerkt, dan wordt jouw aankoop in orde gemaakt en naar het dichtstbijzijnde Myparcel afleverpunt afgegeven.

MyParcel heeft jouw gegevens nodig voor het verzenden van jouw aankoop. De gegevens die ze overnemen zijn de adres en aanvullende gegevens die jij hebt opgegeven. Dit is ten alle tijden te veranderen mocht je per ongeluk een verkeerde adres hebt ingevuld. Jouw gegevens komen in het Huisje van Katoen bedrijfsplatform van MyParcel en zo worden jouw gegevens verwerkt. Omdat WordPress en MyParcel gekoppeld zijn worden labels en verzendingen automatisch doorgestuurd naar de platformen. Zo is het voor Huisje van Katoen makkelijker om jouw label te printen en je verzending zo goed mogelijk te laten verlopen.

Met PostNL kan je met een track-and-trace code jouw zending volgen. Jij kan er voor zorgen dat alleen jij deze zending kan inzien. Als jij deze code deelt, dan kunnen eventuele gevolgen voor jou komen en niet voor Huisje van Katoen of MyParcel.

Facebook

Facebook is een online social media website wat jou vele opties bied om verbonden te zijn met cyberspace en iedereen met een profiel en/of pagina.

Huisje van Katoen gebruikt een bedrijfspagina op Facebook voor commerciële doeleinden. Deze bedrijfspagina wordt beheerd door: Yvonne van Drunen. De gegevens die er worden gebruikt zijn jouw opgegeven gegevens vanuit jezelf of met toestemming van je Facebook profiel.

Huisje van Katoen gebruikt voor bijvoorbeeld winacties gegevens om met je in contact te komen zodra je hebt gewonnen. Dit gebeurt alleen met jouw toestemming. Voor elke winactie worden er voorwaarden gemaakt. Jij dient deze te accepteren voor jouw veiligheid als je mee wilt doen. Posts die gemaakt worden op Facebook, zijn door Yvonne van Drunen geplaatst. Los van andere volgers heeft niemand toegang tot jouw gegevens als je toestemming geeft dat wij ze mogen gebruiken.

Instagram

Instagram is een social media website die voornamelijk foto’s en video’s gebruikt om te laten zien aan volgers en/of de rest van de wereld door middel van profielen. Instagram is een onderdeel van Facebook en is ook gelinkt voor posts aan Facebook.

Instagram wordt net zoals Facebook gebruikt voor commerciële doeleinden. Dit doen wij doormiddel van advertenties en posts. Hierbij gelden dezelfde voorwaarden als bij Facebook m.b.t. profielen.

Wat voor Facebook geldt, geldt ook voor Instagram. In dit geval heeft alleen Yvonne van Drunen toegang tot het account van Huisje van Katoen.

Vero

Vero is een nieuw social media platform die schillende opties bied om posts te plaatsen in een uiterlijke vorm als Instagram

Vero wordt nu voornamelijk gebruikt voor posts en niet om te reageren op directe berichten voor gegevens verstrekking. Dit doen zij niet omdat wij nog niet zeker zijn over de veiligheid. Daarom stelt Huisje van Katoen ook voor om via de bekende wegen berichten te sturen zoals Facebook, Instagram en E-mail.

Aangezien Huisje van Katoen niet weet hoe Vero zijn beveiliging heeft omdat het een nieuwe social media platform is, reageert Huisje van Katoen ook niet op verstuurde gegevens via deze weg. Mocht Huisje van Katoen deze berichten zien, worden zij gelijk verwijdert om jouw gegevens te beschermen.

Je kan wel reageren op de gemaakte posts.

Pinterest

Pinterest is meer een zoekmachine dan social media. Een zoekmachine met foto’s en plaatjes om allerlei creatieve ideeën te ontdekken die je ook nog eens heel makkelijk opslaat in verschillende mappen. Iedere interesse geef je een eigen map. Sla bijvoorbeeld afbeeldingen van recepten op in de map recepten en afbeeldingen van interieurideeën bij interieur. Zo vind je alles wat je opgeslagen hebt heel eenvoudig terug.

Huisje van Katoen gebruikt een bedrijfspagina op Pinterest voor commerciële doeleinden. Deze bedrijfspagina wordt beheerd door: Yvonne van Drunen. Wat voor Facebook en Instagram geldt, geldt ook voor Pinterest. In dit geval heeft alleen Yvonne van Drunen toegang tot het account van Huisje van Katoen.

Youtube

Youtube is een social media platform waar je doormiddel van video’s posts kan maken.

Huisje van Katoen gebruikt Youtube ook voor commerciële doeleinden. Dit doet zij in vorm van video’s. Huisje van Katoen gebruikt in deze video’s geen gegevens van andere en ook niet in de beschrijvingen. Dit gebruikt zij alleen om reclame te maken.

Huisje van Katoen zal nooit jouw verstuurde gegevens via deze weg gebruiken. Ook niet als je zegt dat het mag. Dit doet zij omdat zij het geen goede weg vindt om haar direct te berichten. Dit kan wel via de bekende wegen. Je kan wel reageren op de gemaakte posts.

5. Hoe lang worden persoonsgegevens bewaard

Huisje van Katoen bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld. Wij hanteren de volgende bewaartermijnen voor de volgende categorieën van persoonsgegevens:

 • Persoonsgegevens > Bewaartermijn: 60 dagen tot 7 jaar > Reden: Zodat wij gelijk jouw gegevens kunnen vinden mocht je bijvoorbeeld willen retourneren.
 • Contactgegevens > Bewaartermijn: 60 dagen tot 7 jaar > Reden: Zodat wij gelijk jouw gegevens kunnen vinden mocht je bijvoorbeeld willen retourneren.
 • Adres > Bewaartermijn: 60 dagen tot 7 jaar > Reden: Dezelfde reden die wordt gegeven voor de bovengenoemde categorieën.
 • Betaalgegevens > Bewaartermijn: 60 dagen tot 7 jaar > Reden: Voor de betalingsverkeer en retourzendingen.

Deze gegevens worden ook zo lang bewaard vanwege Belastingdienst.

6. Delen van persoonsgegevens met derden

Huisje van Katoen deelt jouw persoonsgegevens met verschillende derden als dit noodzakelijk is voor het uitvoeren van de overeenkomst en om te voldoen aan een eventuele wettelijke verplichting. Met bedrijven die je gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een bewerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens. Huisje van Katoen blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen. Daarnaast verstrekt Huisje van Katoen jouw persoonsgegevens aan andere derden. Dit doen wij alleen met jouw nadrukkelijke toestemming.

Categorie Naam Doel Welke gegevens
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Adres
betaalgegevens
Mijn Webwinkel Verwerken van orders
Naam, email, telefoonnummer, straat, postcode, huisnummer, plaats, land, IBAN nummer

betaalgegevens
persoonsgegevens
adres
Mollie Verwerken van betaling
IBAN nummer, bic nummer, naam, adres, betaald bedrag

adresgegevens
contactgegevens
MyParcel Verwerken van aankoop doormiddel van verzending
Naam, adres, postcode, huisnummer, plaats, land

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Adres
betaalgegevens
Paypal Verwerken van betaling
Naam, PayPal rekeningnummer, betaald bedrag

7. Cookies, of vergelijkbare technieken, die Huisje van Katoen gebruikt

Huisje van Katoen gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. Huisje van Katoen gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren. Daarnaast plaatsen we cookies die jouw surfgedrag bijhouden zodat we op maat gemaakte content en advertenties kunnen aanbieden. Bij jouw eerste bezoek aan onze website hebben wij je al geïnformeerd over deze cookies en hebben we je toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen. Zie voor een toelichting: https://veiliginternetten.nl/themes/situatie/cookies-wat-zijn-het-en-wat-doe-ik-ermee/

8. Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door Huisje van Katoen en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van jou beschikken in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen. Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar info@huisjevankatoen.nl . Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij jou een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op jouw verzoek . Huisje van Katoen wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

9. Hoe Huisje van Katoen persoonsgegevens beveiligd

Huisje van Katoen neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op info@huisjevankatoen.nl

Huisje van Katoen
Average rating:  
 0 reviews