Haaknaald 5 en 6
Hoeveelheid katoen ; 2 bollen Barbante M  á ca 300 gram
Doorsnee ; 40/40 cm
(garen is hier te bestellen)
Steek: Golfjessteek, klik hier voor een filmpje met uitleg over deze leuke steek

Doordat iedereen een andere hand van haken heeft is het van belang om zelf op te meten of het aantal steken voor jou en jouw kussen klopt. 

De golfjes steek haak je zo:
Opzetten: veelvoud van 3 + 2 keerlossen, voor Madelief van 40 bij 40 zet je 57 L en 2 keerlosse op met haaknaald 6. Je gaat verder met haaknaald 5.

Toer 1: in de tweede steek vanaf de haaknaald 1 vaste en 2 stokjes, * 2 lossen overslaan, 1 vaste en 2 stokjes in 1 losse *, steeds herhalen, in de laatste losse van de opzetlosse haak je 1 vaste.
Toer 2: 2 keerlossen, 1 stokje in de eerste vaste, * 2 st. overslaan, in de vaste steek haak je 1v, 2 st *, steeds herhalen, in de laatste keerlosse van voorgaande toer haak je 1 vaste.

Toer 2 steeds herhalen.
Je haakt in totaal 19 golfjes, zowel horizontaal als verticaal.

Voor de achterkant van het kussen heb ik alleen maar stokjes gehaakt. Ook hier weer opzetten met haaknaald 6 en verder haken met haaknaald 5.

Je zet 59 lossen op met haaknaald 6.

Je haakt 32 toeren van 56 stokjes met haaknaald 5

Ik heb de voor en achterkant hakend aan elkaar gemaakt, je kunt er ook voor kiezen om de voor en achterkant aan elkaar te naaien, net wat je mooier vindt.

Met veel plezier geef ik dit patroon gratis weg. Je mag het gebruiken, het eindproduct mag je weggeven, verkopen. Wat je wilt.  Wat ik niet tof zou vinden als je het patroon gaat vermenigvuldigen zonder te linken naar mijn webwinkel.  Wil je het op Facebook, instagram, pinterst oid plaatsen, svp dan een link naar mijn webwinkel.

En heb je wat gemaakt dan zou ik het heel erg op prijs stellen als je een foto plaatst op bv instagram je mij tagt. #huisjevankatoen.

Wil je het pakket (garen incl geprint patroon ontvangen? Klik hier)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *