‘It’s Christmas time again’. Klinkt bij jou ook al vanaf half november kerstliedjes uit de stereo? En kan jouw huis niet vroeg genoeg versierd zijn met kerstversiering? Hoe leuk is het dan om zelf kerstdecoratie te maken! Kerstversiering zelf maken is helemaal niet zo moeilijk. Als je van knutselen en macrameeën houd sla je met zelfgemaakte kerstdecoratie twee vliegen in 1 klap. Kerstdecoratie van macramé maken is niet alleen ontzettend leuk om te doen, het levert ook nog eens unieke en persoonlijke kerstversiering op. En dat is ook nog eens heel leuk om daar je huis mee te versieren. Wat voor kerstdecoratie van macramé kan je maken? Wij geven je graag wat inspiratie!

Kerststerren in de boom of voor het raam

Kerst is niet compleet zonder een kerstster in de boom, voor het raam of in je huis. Kerststerren maken kan eigenlijk bijna van ieder soort materiaal, denk aan papier, hout, ijzer of aan garen. Met het pakket kerststerren Flinga en Stjerne maak je schattige kerststerren van macramé garen. De naam Flinga en Stjerne verklapt al stiekem waar deze kerstdecoratie op lijkt. Flinga betekent namelijk vlok in IJslands en Stjerne is Deens voor ster. Maak meerdere sterren en hang ze in de kerstboom of maak een kerstmobiel of hang deze op voor het raam.

Macramé sneeuwsterren

Maak engelen van macramé

Wil jij engelen van macramé maken? Dan heb je de keuze uit twee verschillende DIY pakketten. Het patroon is hetzelfde, maar je maakt de engelen met verschillend macramé garen. Het Minimop garen is dunner dan Barbante XL garen, waardoor je de marcame engeltjes minimop kleine smalle engeltjes zijn terwijl de Barbante engelen robuuster zijn. Met deze twee pakketten kan jijzelf uitleven, want je kan eindeloos variëren met de kleur van het engelenhaar, jurk of het lijfje. Maak je liever een grote engel voor aan de muur? Ga dan aan de slag met de engelen vleugelen Sophia. Deze grote vleugels maak je met het gerecyclede Barbante XXL garen. Het enige wat je daarna nog moet doen is een mooie tak zoeken om de vleugels aan op te hangen.

macrame engeltjes                           macramé kerstengel vleugels

Geen herders in de kerststal, maar grappige kerstgnomen

Een kerststal is voor velen een favoriet als het gaat om kerstdecoratie. Wil je eens iets anders dan de drie Wijzen en herders in de kerststal? Maak dan een gnomen familie van macramé. Deze grappige fantasierijke wezentjes maak je met macramé garen. Je kan zomaar één of twee gnomen maken of direct een hele familie gnomen macrameeën. Je maakt kerstgnomen met twee bollen garen. Kies bijvoorbeeld voor groen en rood garen om de gnomenfamilie in kerstsfeer te maken. De eerste bol garen gebruik je voor de armen, benen en muts, de tweede bol garen gebruik je voor het lichaam. Varieer met verschillende kleuren om een gezellig bont kersttafereel te maken.

macrame gnomen

Kerstdecoratie met goud en zilver glitterdraad

Glitters en kerst, dat is een combinatie die altijd goed is. Wil je jouw kerstdecoraties van macramé een finishing touch geven? Gebruik dan draad met glitter. Maak bijvoorbeeld de macramé Engel Angelina. Deze schattige engeltjes hebben wijde vleugels met franjes. Gebruik het draad met glitter voor een mooi glitteraccent in haar jurk of haren. Ook de kerstengelen Barbante zijn leuk om te versieren met draad met glitter. Gebruik het glitterdraad bijvoorbeeld voor de riem om het lichaam van de engel. Zo laat je jouw kerstdecoratie van macramé nog meer sprankelen en glitteren. Met deze DIY’s voor macramé kerstdecoratie maak je net even wat anders dan anders. Zo heb je leuke en originele decoratie voor in de kerstboom in huis of als kerstpresentje.

macrame engel angelina

Gratis macramé tutorials

Vergeet vooral ook niet om op de pagina gratis macramé patronen te kijken, hier vind je een aantal gratis patronen én tutorials. De pagina wordt regelmatig aangevuld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *