Maak kennis met ontwerpster Vleugjegroen

Huisje van Katoen werkt samen met een aantal verschillende ontwerpers. In een serie van blogs stellen we deze ontwerpers aan je voor. Dit keer is het de beurt aan ontwerpster Vleugjegroen. Het gezicht achter VleugjeGroen is Saskia Paulich. Deze linkshandige haakster/knoopster woont samen met haar partner in Breukelen waar ze al lopend of fietsend geniet van de omgeving en de natuur. Naast haar werk als officemanager in de zorgsector maakt Saskia verschillende patronen voor haken en macramé. Sinds 2019 jaar maakt ze ook patronen voor Huisje van Katoen. Het eerste ontwerp van ontwerpster Vleugjegroen is de Bobbeltas.

Ontwerpster Vleugjegroen

Starten met haken

Tot 5 jaar geleden had Saskia nooit gedacht dat ze aan de slag zou gaan met haken, macramé of patronen maken. Ze zag zichzelf altijd als iemand met een planmatig en sportief brein in plaats van iemand met een creatieve geest. Tot het moment dat ze vanwege een sportblessure rust moest houden thuis. Ze besloot het haken en breien weer op te pakken en ontdekte dat ze creatiever was dan ze altijd had gedacht. ‘Als kind heb ik van mijn oma en moeder geleerd om te haken en breien. Ik maakte rugwarmers voor de turntraining en beenwarmers voor bij mijn balletpakjes. In die tijd was het voornamelijk recht-toe-recht-aan haken, weinig spannends’, zo vertelt Saskia.

Gehaakte tassen ontwerpen

Ook toen Saskia later weer begon met haken waren het veelal standaardprojecten zoals dekens. Totdat ze voor de gein een keer meeging naar een haakworkshop en daar een gave gehaakte tas zag. Saskia vertelt: “ik dacht, dat wil ik ook kunnen’. Vanaf dat moment was de liefde voor het haken pas echt geboren en begon Saskia’s creativiteit steeds meer op te borrelen. Saskia begon zelf met gehaakte tassen ontwerpen en haken. Toen Huisje van Katoen bij Saskia aanklopte met de vraag of ze een tas wilde ontwerpen inclusief patroon, was haar eerste reactie: ‘Ik weet helemaal niet hoe je een écht patroon maakt’. Desondanks ging ze aan de slag en haar eerste echte ontwerp was een feit, de Bobbeltas.

gehaakte tas

Ontwerpen van Vleugjegroen

De ontwerpen van VleugjeGroen worden gekenmerkt door een clean en basic ontwerp. Ook komen regelmatig grafische vormen terug in de patronen. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld de gloednieuwe tafellopers River en East en vloerkleden New Balance en Davin. Aan de andere kant zijn sommige ontwerpen van VleugjeGroen ook een geweldige kleurexplosie, zoals tas Ruffles en haar bestseller het Trio van gehaakte telefoontasjes. Veel van de ontwerpen van Vleugjegroen vind je terug in een compleet pakket bij Huisje van Katoen.

macrame vloerkleed paulina chunky twine

Samenwerking met Huisje van Katoen

Saskia vindt het fantastisch om met Huisje van Katoen samen te werken. ‘De samenwerking verloopt fijn en voor iemand die verslaafd is aan garen is het assortiment een walhalla. Alle garens en kleuren die je je maar kunt wensen zijn aanwezig. En het overgrote deel van het assortiment is van gerecyclede materialen met als basis katoen. Daar word je toch hartstikke gelukkig van!’

Meer dan alleen gehaakte tassen ontwerpen

Gehaakte tassen ontwerpen is nog steeds haar grote passie, maar inmiddels past Saskia voor haar tassen ook de macramé techniek toe. Daarnaast is ze eigenlijk altijd wel bezig met het breien of haken van dekens en sjaals of is ze druk met het knopen van een wandkleed. Wil je meer weten over Vleugjegroen? De haak- en macramé patronen van Vleugjegroen zijn ook te vinden in haar eigen Etsy shop of volg Saskia op Instagram

Ontwerpster vleugjegroen

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Huisje van Katoen
Average rating:  
 0 reviews

Een reactie op “Even voorstellen Vleugjegroen

  1. L. Dieperink zegt:

    Geweldige fantasie heeft Saskia. Vele tassen heb ik gezien van haar. De wandkleden zijn zeer creatief met verschillende materialen. De dekens die ze haakt zijn echt pronkstukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *