Huisje van Katoen werkt samen met een aantal verschillende ontwerpers.  In een serie van blogs stellen we deze ontwerpers aan je voor.
Leuk voor jou om te zien wie er achter die toffe projecten zit toch?!

De Tree of Life is een bekende wanddecoratie uit het assortiment van Huisje van Katoen. Dit patroon komt van de hand van SunshineNL. Renata Saj is het gezicht achter SunshineNL. Wie is deze ontwerpster en hoe komt het dat ze is overgestapt van alleen haken naar ook het maken van patronen? We stellen haar graag aan je voor.

Ontwerpster Sunshinenl

Het ontstaan van SunshineNL
Renata Saj woont samen met haar man, twee dochters en hond Guus in Naaldwijk. Naast haar baan als freelance docente in de tuinbouw heeft ze een passie voor handwerken. Dagelijks is ze wel even bezig met handwerken, dat varieert van haken, breien, tot mozaïeken. SunshineNL(@sunshinenl_galllery) is ontstaan door de grote vraag naar haakpatronen. “Eind 2017 ben ik begonnen met haken van de mandala’s en dromenvangers, allemaal in lace style en geïnspireerd door haakwerken van mijn grootmoeder. Ik verkocht kant-en-klare projecten op Etsy en plaatste deze op social media.” Renata merkte al snel dat haar projecten heel populair waren op sociale media. Daarnaast was er een grote vraag naar uitgebreide haakpatronen van soortgelijke projecten. Ze besloot naast het haken ook patronen te gaan ontwerpen. Met als resultaat dat ze in 2019 haar eerste patronen publiceerde. Tegenwoordig verkoopt ze haar haakpatronen op online verkoopplatformen zoals Etsy en Ravelry. “Ik heb een groot aantal patronen in mijn assortiment, van overzichtelijke patronen met diagrammen tot schriftelijke instructies en foto tutorials. Voor ieder wat wils dus.” Daarnaast ontwerpt Renata haakpatronen voor de tijdschriften ‘Aan de Haak’ en ‘Hobby Handig’.

De power van sociale media

De patronen van SunshineNL vind je niet alleen op Etsy of in magazines, maar ook bij Huisje van Katoen. Hoe kwam Renata in aanraking met Huisje van Katoen? “Dat kwam eigenlijk door social media”, vertelt Renata. “In 2020 heb ik een onwijs leuke Tree of Life wanddecoratie ontworpen. Voor dit ontwerp ben ik op zoek gegaan naar het garen met een robuuste en stoere uitstraling. Ik kwam uit bij de Barbante M garen van Huisje van Katoen. Dat het garen gerecycled is, was nog eens een extra pluspunt. Het garen paste perfect bij mijn project. Vervolgens was dit project gespot op social media door Huisje van Katoen. En de rest is geschiedenis. Het eerste project wat SunshineNL en Huisje van Katoen samen aan werkten was de CAL Tree of Life. De introductie was een groot feest en de CAL was ontzettend geslaagd. Niet gek dat de start van de samenwerking naar meer smaakte. Renata is daarna diverse kleurrijke mandala’s in lace style gaan ontwerpen. “Ik vond het heel verrassend om deze open haakwerken met het dikke, stoere en toch zachte Barbante te maken”, aldus Renata. Inmiddels zijn er verschillende pakketten te vinden met patronen van SunshineNL in de webshop van Huisje van Katoen. Van de simpele Star Dreamcatcher en de gehaakte Kerstboom tot pakketten voor gevorderden, zoals So Natural Mandala en Tree of Life (in twee uitvoeringen) pakketten. Renata’s wens voor de toekomst? “Ik hoop dat er nog veel mooie projecten volgen en dat ik mensen kan inspireren om mooie wanddecoratie te maken naar aanleiding van mijn patronen.”

Hieronder een eental voorbeelden van de projecten die gemaakt zijn met de patronen van SunshineNL

gehaakte mandala            gehaakte star dreamcatcher

Mandala So Natural                                                         Star Dreamcatcher

gehaakte tree of life            gehaakte kerstboom

Tree of life                                                                         Kerstboom

 

 

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Huisje van Katoen
Average rating:  
 0 reviews

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *