Weer een nieuwe voorstelronde van een van onze vaste ontwerpers voor Huisje van Katoen. Dit keer StudioHedwig, misschien herken je haar naam van de ontwerpen zoals de deurstopper ‘Rome’ of de gehaakte mand ‘Manhattan’. Wie zit er achter deze ontwerpen?

ontwerpster StudioHedwig

Wie is StudioHedwig?
“Mijn naam is Hedwig van der Laan. Ik woon in Zeist met mijn man en onze 2 katten. We hebben 3 kinderen die net zijn gaan werken of nog studeren. Ik werk parttime op een adviesbureau voor chemie wetgeving en combineer dit met het runnen van StudioHedwig. Daarnaast ben ik lid van de Raad van Adviseurs van EDsnaps, een onderwijs non-profit in New York.”

Hoe is StudioHedwig ontstaan?
Studio Hedwig bestaat alweer 6 jaar. “In 2016 ben ik gestart met StudioHedwig, nadat ik voor onszelf een serie kussens en plaids had gehaakt en gebreid. Dat vond ik zo leuk om te doen dat ik ook voor anderen interieuraccessoires wilde maken. Zodoende richtte ik StudioHedwig op.” Op aanvraag maakt StudioHedwig gehaakte en gebreide home deco. Sinds 2019 is daar ook het maken van brei- en haakpatronen bijgekomen.

Werken met gerecycled garen
StudioHedwig werkt voornamelijk met garens die duurzaam, natuurlijk en veelal gerecycled zijn. En daar passen de gerecyclede garens van Huisje van Katoen natuurlijk perfect bij. “De eerste keer dat ik kennis maakte met het Barbante garen is een aantal jaar geleden op de Handwerkbeurs. Ik kocht daar een aantal bollen Barbante XL, waar ik thuis mee ging experimenteren. Het werd een royale poef met de naam ‘Stockholm’.” Deze poef was het eerste ontwerp dat de ontwerpster van Studio Hedwig maakte voor Huisje van Katoen. Daarna volgden het ontwerp voor de deurstopper ‘Rome’, het gebreide kussen ‘Las Palmas’ en de gehaakte manden ‘Manhattan’ en ‘Brooklyn’.  De reden dat Hedwig kiest voor het maken van ontwerpen met duurzame garen is dat ze hoopt een kleine bijdrage te kunnen leveren aan een betere wereld. De ontwerpen van haar hand zijn tijdloos en de producten gaan lang mee. “Ik hoop jou te inspireren met mijn ontwerpen en patronen met het gerecyclede garen van Huisje van Katoen.”

gehaakte poef                    Gehaakte manden

Meer weten over StudioHedwig?
Bekijk de website,  Of zoek StudioHedwig op Instagram en/of Facebook, je krijgt dan een idee van haar ontwerpen en creaties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *