Huisje van Katoen werkt samen met een aantal verschillende ontwerpers.  In een serie van blogs stellen we deze ontwerpers aan je voor.
Leuk voor jou om te zien wie er achter die toffe projecten zit toch?!

MoonMacramé

Eén van onze vaste ontwerpster is Simone Bouwmeester van MoonMacramé. Simone woont samen met haar man Peter en haar viervoeter Puck in Oostknollendam. Een aantal jaar geleden – om precies te zijn in 2018 – heeft ze van haar hobby haar werk gemaakt en nu geeft ze macramé workshops in haar atelier of in haar tuin aan het water. Deze workshops worden bezocht door mensen uit het gehele land, ze heeft zelfs wel eens een paar keer BN-ers mogen ontvangen. Hoe leuk is dat! Naast de workshops maakt ze ook macramé woonaccessoires die ze verkoopt via haar eigen website.

Macramé ontwerpster Moonmacramé

Van workshops naar maken van patronen
Een aantal jaar geleden kwam ze in contact met Huisje van Katoen. Yvonne, de eigenaresse van Huisje van Katoen vroeg of ze met het toffe gerecyclede Barbante garen wilde knopen. Dat wilde Simone wel en deze samenwerking smaakte al snel naar meer. Omdat Simone al ervaring had in geven van workshops en tutorials maken was de stap naar het maken van patronen snel gezet. Het eerste ontwerp wat Simone voor Huisje van Katoen maakte waren engeltjes van macramé. Ze maakte een werkbeschrijving van de macramé engeltjes, zodat macramé liefhebbers direct de materialen inclusief tutorial bij Huisje van Katoen konden aanschaffen. Je kan je voorstellen dat dit DIY-pakket tijdens de kerstdagen een regelrechte hit was. Dit was overigens niet het enige kerstpatroon wat ze maakte voor macramé creaties. Een jaar later ontwierp ze de wandhanger Gabriëlla en Nova. Een wandhanger met een metalen ster van Huisje van Katoen. Hoewel het ontwerp op zichzelf staand al erg leuk is, is het ook heel leuk om een lichtsnoer er in te verwerken. Naast een metalen ster had Yvonne ook nog een metalen vierkant in haar assortiment. Aan Simone de vraag om hiervoor ook een macramé patroon te ontwerpen. Simone ging deze uitdaging graag aan. Met wat hulp van inspiratie op Pinterest heeft ze een rond macramé patroon vertaald naar een vierkant macramé ontwerp. De  DIY-pakketten voor een square, met metalen vierkanten van Huisje van Katoen, waren geboren.

macrame engeltjes diy pakket    macrame square

Verschillende patronen
Behalve kersthangers heeft Simone nog veel meer patronen en tutorials voor Huisje van Katoen gemaakt. Bijvoorbeeld de drie patronen voor spiegels van macramé, de spiegel Ibiza, Bali en Bol. Deze toffe spiegels kun je ook tijdens een workshop bij MoonMacrame maken in verschillende kleuren met koord van Huisje van Katoen. Spiegel Ibiza heeft zelfs in het magazine Happy Handmade Living mogen shinen.
Op de vraag of Simone ook een kroonluchter van macramé kon maken was het antwoord: ‘Ja hoor”.  Kroonluchter/lampion Jamaica werd geboren en het werd een dikke hit, al 2 seizoenen lang. Jamaica is niet alleen leuk voor binnen boven de eettafel, maar zijn ook nog eens tof om in de zomer buiten te hangen (super leuk met een groepje bij elkaar) onder de veranda bijvoorbeeld. De DIY pakketten zijn niet aan te slepen en de agenda met de workshops voor deze toffe Lampionnen zit vrijwel altijd vol.

macrame spiegel   macrame lampion jamaica

Haar nieuwste ontwerp? Het krukhoesje Bangku. Dit is een afneembare hoes van macramé die je over een krukje kan hangen wat een prachtig Boho effect geeft.

macrame krukhoesje

In de toekomst komen er nog meer mooie ontwerpen omjullie nog meer van inspiratie te voorzien op het gebied van macramé.

Kijk en of volg Moonmacramé op:  (op de website is ook een overzicht van de workshops te vinden)
Website
Instagram
Facebook

Een reactie op “Even voorstellen: Moonmacramé

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *