Weer een nieuwe voorstelronde van een van onze vaste ontwerpers voor Huisje van Katoen. Dit keer zijn het 2 dames die verantwoordelijk zijn voor die toffe projecten met houten ornamenten Wie zit er achter deze projecten?

Janine van Dutzie trapt af:

Dutzie

“Hey psssst! Sorry dat ik je midden in de nacht stoor maar er moet even een idee mijn hoofd uit!”

Dat was wat ik Marcella voor het eerst stuurde. Marcella was mij een paar dagen eerder gaan volgen. Ik opende haar account, zag hoe ongelooflijk mooi en strak werk ze maakte en zo… ontdekte ik de wereld van macramé! Mijn creatieve hoofd begon zoals gewoonlijk overuren te draaien en ik besloot, ook al kende ik haar totaal niet en was het midden in de nacht, de stoute schoenen aan te trekken en haar te vragen om iets samen te gaan doen. Ik stuurde haar gelijk twee geweldig mooie en hele duidelijke tekeningen (ahum, een peuter tekent mooier dan ik) die ik even vlug met mijn vinger op mijn telefoon had gemaakt. De meeste zouden er echt geen touw aan vast kunnen knopen maar… zij wel! Ze begreep mij direct, had aan een half woord (lees tekening) genoeg.

86365a58 139c 4c1f b153 8cf65ebf2e52 - Huisje van Katoen f2aa002b 6723 41eb 9e3a 97a105d417ca - Huisje van Katoen

Ze appte vrij snel terug dat ze het idee geweldig vond en zo ontstond onze samenwerking. Ik met mijn passie voor hout en zij voor macramé.29 augustus was dat twee jaar geleden en ondertussen hebben we al veel unieke hout en draad projecten mogen ontwikkelen en… is er een hechte vriendschap ontstaan. Marcella bracht onze ideeën onder de aandacht bij Yvonne  en zo ontstond er een te leuke samenwerking met Huisje van Katoen!

Dan nu even voorstellen:  Ik ben Janine, van het jaar 78 en woon samen met mijn man Don en poes Puma in het mooie Veluwse dorp Putten. Naast Dutzie heb ik nog een vaste kantoorbaan van 32 uur en run ik samen met mijn man ons reclamebedrijf.  Ik ben graag creatief bezig en heb een grote liefde voor (oud)hout. Stil zitten kan ik niet. Maar dat hoeft ook niet…. want mijn hoofd staat namelijk nooit stil. Ik zie in alles ideeën en laat mij graag door alles inspireren. Ik vind het wel heel belangrijk om mijn producten uniek te maken, er een echte Dutzie van te maken! Net altijd even anders dan de rest is mijn doel. En samen met Marcella streef ik dat doel ook na voor onze draad en hout projecten. Be yourself and unique, don’t be a copy! ❤️

 

−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−

 

Ik ben Marcella, van het jaar 76 en ik woon samen met mijn dochter Lisa in het Brabantse Sterksel.

Macramade by marcella

Naast Macramade by Marcella heb ik nog een kantoorbaan van 40 uur, en ontwikkel ik samen met Janine (Dutzie) mooie, unieke hout en draad projecten.

Ik ben altijd al erg creatief geweest, maar uiteindelijk is macramé echt mijn grootste passie. En ook weven, borduren en needle punchen doe ik erg graag. Ik heb dan ook geen stopknop en ben altijd bezig met het uitwerken van nieuwe ideeën, laat me door van alles inspireren en verwerk het dan in een nieuw project. Maar dan wel net even anders dan anders, echt met een unieke touch.
Find something beautiful in every day 💜

Hieronder zie je een paar van onze projecten

houten mandala macrame        houten lotus bloem

Wil je alle projecten zien waarvan de houten ornamenten gemaakt zijn door Janine en het macramé patroon ontworpen is door Marcella?  Klik dan hier voor het complete overzicht.

Meer weten over deze 2 dames?
Janine, instagram, facebook
Marcella, instagram, facebook, handwerkwinkel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *