Huisje van Katoen werkt samen met een aantal verschillende ontwerpers.  In een serie van blogs stellen we deze ontwerpers aan je voor.
Leuk voor jou om te zien wie er achter die toffe projecten zit toch?!

Heb je al wel eens een pakket voor een plantenhanger of sleutelhanger gekocht bij Huisje van Katoen? Grote kans dat je dan een pakket hebt gekocht met een patroon van Inez Macramé. Deze ontwerpster is sinds 4 jaar helemaal hoteldebotel van macramé en heeft de slag goed te pakken. Van patronen voor maken van de windlichten Snoesig tot de wandhanger Zand, Inez heeft diverse patronen ontworpen voor Huisje van Katoen. Wie is Inez Macramé en waar komt haar liefde voor macramé vandaan?

macrame windlichten              Wandhangers macrame zand en zoet

Wie is Inez Macramé?
Inez Macramé is met handwerk in het algemeen mee grootgebracht. “Mijn vader was timmerman, mijn moeder coupeuse, naailes en breien heb ik van mijn moeder geleerd en ik kan ook best wat in elkaar maken met hout, zaag en spijkers. Haken heeft mijn grote zus mij geleerd en op school met verschillende technieken gewerkt.” Daarna lag het een tijdje stil totdat ze een foto ontving van een mini macramé hanger. “Ik dacht: dit wil ik ook leren, dit wil ik ook kunnen maken.” En zo begon de reis van Inez Macramé. De reis startte met het zoeken van het juiste garen, het garen uitproberen, een project maken, opnieuw starten en weer bij het begin beginnen. Inez heeft al miljoenen filmpjes en foto’s bekeken en heeft ondertussen haar weg hierin gevonden. “Als je mij 4 jaar geleden had verteld, dat ik mijn grote creatieve passie zou vinden in macramé, dan zou ik je waarschijnlijk enorm verbaasd aan hebben gekeken! Maar het creëren, bedenken, ontwerpen, meten, knippen, opzetten, patronen en ontwerpen maken, ik hou ervan.”

ontwerpster Inez Macrame

Het ontwerpen van patronen
Onderweg kwam Inez in aanraking met Huisje van Katoen en kreeg ze vraag of ze een ontwerp wilde maken. “Ik had nog nooit een patroon gemaakt, maar ik zei volmondig ja.” En zo begon het volgende hoofdstuk van haar reis en kwamen er nieuwe vragen naar boven. Want hoe maak je nu een duidelijke patroon? “Voor iemand die zelf niet zo goed is in patronen lezen, was dit een hele uitdaging, maar gaf mij ook een bredere kijk op een duidelijk patroon, hoe doe je dat nou?” Inmiddels heeft ze al veel patronen gemaakt, van patronen voor macramé onderzetters Lotus tot het populaire vliegengordijn Fly Away.

macrame onderzetters    geknoopt vliegengordijn

Veel verschillende projecten
Na bijna 4 jaar heeft Inez Macramé al veel verschillende projecten gemaakt. Van vele plantenhangers, grote en kleine wandhangers, (vliegen) gordijnen, kerstdecoratie, tot onderzetters, placemats en sleutelhangers. “Het maakt mij blij om de kunst van macramé door te kunnen geven en mensen blij en trots te maken om wat zij hebben gemaakt!”. Dat is ook een van de redenen dat ze is begonnen met het geven van workshops. ‘Het is een geweldige manier om mijn kennis, tips & tricks door te geven. Ik probeer de workshops zo persoonlijk mogelijk te organiseren en richt mij op hetgeen wat de ander wil maken.” Inez blijft niet stil zitten, ze heeft haar eigen bedrijf opgezet en is ze een winkel begonnen op Handwerkmarkt.nl, waar je haar kant & klare producten en patronen kunt vinden. En daarnaast hoopt ze natuurlijk nog veel mooie ontwerpen voor Huisje van Katoen te mogen maken.

Meer weten over Inez Macramé?
Bekijk haar winkel op www.handwerkmarkt.nl/handwerkmarkt/inezmacrame. Of zoek Inez Macramé op Instagram en Facebook Je krijgt dan een idee van haar ontwerpen en creaties.

Lieve groet,
Inez

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Huisje van Katoen
Average rating:  
 0 reviews

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *