Duurzaam haken en macrameeën

Bestaat dat ook al, duurzaam haken en macrameën? Nou ja, eigenlijk wel. Jij maakt jouw haak- of macramé projecten namelijk van gerecycled garen. Daarnaast proberen wij om zoveel mogelijk duurzaam te ondernemen. Daarom maken we gebruik van gerecyclede materialen bij het verzenden van bestellingen en denken we bewust na over hoe we zo min mogelijk papier kunnen gebruiken. Hoe zit dat dan precies en welke keuzes maken wij om duurzaam en bewust te ondernemen?

Gerecycled garen

Ons assortiment bestaat voor 90% uit gerecycled garen en willen dat volgend jaar zelfs naar 98% brengen. Nu denk je misschien, wat is gerecycled garen? Gerecycleerd katoen bestaat uit gerecycleerde en geregenereerde katoenvezels. Met een machine worden de stoffen en materialen eerst op kleur gesorteerd. Daarna worden de stoffen door de machine gehaald die de stof tot garen en verder tot ruwe vezel vermaalt. De ruwe vezel wordt dan weer tot garens gesponnen. Door de productiemethode zit er in geregenereerd katoen steeds een aandeel andere vezels, in de meeste gevallen is dat polyester. Wees niet bang, het heeft geen enkele invloed op de verwerkbaarheid van het touw, het geeft het touw zelfs extra sterkte. Met de nieuwe machine worden de garens tot een strakke bol gewikkeld. Het garen lijkt dunner door het strakke winden, maar het gewicht blijft hetzelfde. Het voordeel? Er kan meer garen worden vervoerd in dezelfde vrachtwagen. Dat is nog eens een extra duurzaam.

unnamed - Huisje van Katoen
Gekleurd garen

Ons Barbante garen – het gerecycled garen – is verkrijgbaar in bijna alle kleuren van de regenboog. Koraal, disco roze, legergroen, ivoor wit, denim en diverse tinten groen, het zijn voorbeelden van kleuren die beschikbaar zijn. Omdat het garen op een duurzame manier wordt geproduceerd, worden er ook geen verfstoffen gebruikt. Dat betekent dat de kleur kan afwijken tussen verschillende productie batches. Ga jij een groot haak- of macramé project maken? Zorg dan dat je voldoende garen hebt, koop wellicht een bol extra garen. Zo vermijd je het risico dat je kleurafwijkingen hebt omdat je later extra materiaal moet bijkopen.

Digitale haak- en macramé patronen

Koop jij een DIY-pakketje inclusief een patroon of werkwijze? Dan sturen we jou het patroon of werkwijze digitaal op. Zo hoeven er geen extra bomen worden gekapt. Een ander voordeel is dat jij op je laptop, telefoon of tablet het patroon kan bekijken. Zo heb je altijd het patroon bij de hand en hoef je niet te bedenken waar ook al weer het papiertje met werkbeschrijving heb gelaten. Ook de pakbon en factuur krijg je per e-mail toegestuurd. Dat scheelt ook weer papier!

Geen fancy verpakkingen

Hoe leuk het ook is om een bestelling als een cadeautje in te pakken en te ontvangen, daar doen wij niet aan. Wij gebruiken niet alleen nieuwe gerecyclede dozen, ook gebruiken we verzenddozen nog een keer. Hoe weet je dat dan? Je herkent de doos aan de recycle sticker. De dozen worden daarnaast zoveel als mogelijk op maat gesneden om ruimte en CO2 te besparen. Ook  verpakken we onze artikelen los in een doos. Gebruiken we wel opvulmateriaal? Dan is dit ook gerecycled vulmateriaal. Daarnaast gebruiken we ook opvulmateriaal wat we zelf ontvangen en/of krijgen van onze omgeving. Het plastic en papieren zakjes waar kleine producten in zitten zijn – hoe raad je het – gemaakt van gerecycled materiaal. De doos plakken we dicht met verzendtape, gemaakt gerecycled kunststof.

Duurzaam verzenden

Van zowel het inpakken tot het verzenden, we proberen steeds te kijken hoe we dit zo bewust en duurzaam mogelijk kunnen doen. Zo verzenden wij alle pakketjes met de PostNL. PostNL staat al jaren in de top 3 van meest duurzame logistieke partijen wereldwijd. Daarnaast streeft deze vervoerder  ernaar om de impact op het klimaat zo klein mogelijk te maken en zet daarvoor in op zuinige voertuigen en duurzame gebouwen. Zo kunnen wij ook weer een klein beetje meehelpen aan een duurzamere wereld.
Door al deze stappen zo veel als mogelijk door te voeren kan jij duurzaam haken en macrameën.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Huisje van Katoen
Average rating:  
 0 reviews

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *