De leukste plantenhanger macramé voor jouw hangplanten

Hippe wandhangers, gordijnen, plantenhangers en sieraden; je ziet macramé overal! De populaire techniek uit de jaren ’70 zie je in ieder trendy interieur weer terugkomen. Ben jij ook nog eens een echte plantenliefhebber en staat jouw woning vol planten? En heb je eigenlijk geen ruimte meer voor een plant binnen of buiten? Dan is er maar 1 oplossing: de lucht in. Hangplanten zijn ideaal als je eigenlijk geen ruimte meer hebt voor planten. Net zo als de macramé plantenhanger is de hangplant terug van weg geweest. Vaak zijn deze plantenhangers gemaakt van stoer garen en geschikt voor kleinere en grote planten. Basic in beige, wit of in een fleurige kleur, compleet met lange slierten en kralen: net wat er bij jou en je interieur past.

Zelf een plantenhanger macramé maken met een gratis patroon

Tegenwoordig zie je ze overal hangen, geknoopte plantenhangers. Een plantenhanger macramé is heel gemakkelijk zelf te maken. Combineer stevig garen met wat leuke knopen – et voilà – een plantenhanger is zo gemaakt. Wanneer je voor het eerste keer een plantenhanger van macramé gaat maken wil je misschien eerst de kat uit de boom kijken. Met een gratis patroon kan je dan gemakkelijk zelf een plantenhanger maken. Zo kun je wat oefenen en het knopen in de vingers krijgen.
Ook leuk is het om een filmpje te kijken hoe je een hele speciale plantenhanger knoopt.

macrame plantenhangers
Dit is bijvoorbeeld een gratis (Engelstalig) patroon. Makkelijk te vertalen en ga aan de slag.

Koop een DIY macramé pakket

Het knopen van garen is heel verslavend. Heb jij handigheid gekregen in het knopen? Dan kan je aan de slag met het maken van nog meer macramé plantenhangers. Met een macramé pakket voor plantenhangers koop je alle benodigdheden in 1 keer. Met het digitale patroon, accessoires en garen kan je dan direct aan de slag. We geven je een aantal voorbeelden van een macramé pakket voor plantenhangers:

Geknoopte hanger met kralen

De meest voorkomende plantenhangers macramé zijn de modellen die bestaan uit een basket met 3 of 4 geknoopte hangers die bovenaan samen in 1 punt komen. Plantenhanger Inez is hier een goed voorbeeld van. De 3 of 4 geknoopte hangers worden opgeleukt met houten kralen.

macrame plantenhangers

Speciaal voor buiten

Met speciaal koord voor buiten kan je ook plantenhangers maken die in je in de tuin kunt hangen of onder een veranda. Zo is de plantenhanger Gardonia heel leuk. En wist je ook dat – wanneer het te koud is voor planten buiten – je kalebassen of pompoenen in de hangers kunt doen?

macrame plantenhangers

Gevlochten plantenhangers

Wanneer je de smaak te pakken hebt, kun je ook een meer ingewikkelder plantenhanger maken, bijvoorbeeld een plantenhanger met gevlochten koorden. Plantenhanger Palmikko bestaat uit een combinatie van gevlochten en geknoopte koorden. Door de lange hanger is dit een ideale plantenhanger voor aan de muur. Ook de plantenhanger Ristikki is heel tof voor aan de muur. De hanger bestaat uit een breed vlechtwerk en eindigt in twee buidels. In deze plantenhanger kan je dus zelfs 2 planten kwijt.

Een plateau voor meerdere planten

Heb je verschillende kleine plantjes of wil je een plantenhanger maken voor meerdere planten? Dan is de plateauhanger Yuliya heel leuk. Deze plantenhanger bestaat uit een vierkant plateau (ca 30 cm). Op het plateau passen niet alleen planten maar ook andere leuke accessoires, zoals magazines, paaseieren of kerstballen.

plateauhanger macrame

Tips voor maken van een plantenhanger

Het maken van een plantenhanger is niet heel moeilijk, zeker niet als je kiest voor een compleet DIY pakket. Het enige wat jij dan nog moet aanschaffen is een bloempot en een plant. Let bij het maken van de plantenhanger op welk garen je gebruikt. Je kan dun of dik garen kiezen, dit bepaalt uiteindelijk ook de grootte van je plantenhanger. Kies ook voor wat stugger koord, zodat je plantenhanger stevig genoeg is om een plant te dragen. Is jouw plantenhanger klaar? Hang hem aan het plafond, aan de muur of aan een decoratieve ladder en je kunt je planten vanuit elke hoek in je woning zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *