De zomer is begonnen. Heb jij al vakantie of een vakantie in het vooruitzicht? Nu je vrij bent heb je misschien ook meer tijd om met je hobby aan de slag te gaan. Tijd om ontspannen te haken of knopen. Om jou wat inspiratie te geven hebben wij een aantal leuke macramé en haakprojecten op een rij gezet die jij deze zomer kan gaan maken.

Zomerse kleding

Ben je toe aan een paar nieuwe items voor je zomergarderobe? Wat dacht je ervan om zelf een zomers sjaaltje of omslagdoek te maken? Sjaal Lemongrass en omslagdoek Vaï zijn gehaakte met het heerlijke zachte bamboe garen Caravela. Of wat dacht je van
omslagdoek Cleo, ook deze is met het zomerse Caravela garen gehaakt. Enne…. deze superleuk sjaal Lemongrass kan ook perfect als haarband gebruikt worden.

gehaakte sjaal haarband

De gehaakte omslagdoek Cleo is ideaal voor als de temperatuur ’s avonds zakt. Sla deze omslagdoek om je schouders en je kan nog een uurtje buiten blijven. Met het stijlvolle patroon is het ook een ideale omslagdoek om om te slaan tijdens een avondje uit of als je gaat flaneren over de boulevard. Je maakt de omslagdoek met 4 bollen garen, de omslagdoek heeft een afmeting van 150 bij 75 cm. Je kan het patroon ook uitbreiden naar 7 bollen, dan wordt de omslagdoek ca. 200 bij 100 cm.

 

Leuke gehaakte accessoires

Andere leuke haakprojecten om te maken zijn accessoires voor in huis en in de tuin. Hoe leuk is het als je direct jouw haakproject kunt gebruiken? Zoals de gehaakte deurstopper Rome, de perfecte oplossing als je in de avond de deuren en ramen tegen elkaar wilt openzetten om de warme zomerlucht te verdrijven.

gehaakte deurstopper

Kroonluchters zijn natuurlijk altijd leuk om te maken. Ze zijn er voor de voor de beginnende haker en voor de vergevorderde haker. De schattige macaron lampionnetjes zijn ideaal als als klein haakprojectje.
Hou je van kroonluchters en van bloemen? Haak dan de prachtige kroonluchtiger Frida. Deze kroonluchter is versierd met gehaakte bloemen, of dat geen zomers tafereel geeft? Een zithoek kleed je aan met gezellige gehaakte kussens. Zo kun je een rond bloemenkussen maken, een langwerpig gehaakt of een vierkant kussen met franjes. Dat wordt heerlijk relaxen in de zithoek!

gehaakt macaron lampion

Een gezellig verlichte tuin of balkon

Een van de voordelen van de zomer is dat het zo lang licht blijft avonds. Wanneer ook de temperatuur nog eens stijgt en je hebt een zwoele zomeravond wil je het liefst zo lang mogelijk buiten zitten. Zelfs als het al donker begint te worden. En met gezellige windlichtjes of lampionnen kan dat ook. Het windlichtje Amar is een liefelijk windlichtje, door het gehaakte patroon schijnt het licht knus naar buiten.

gehaakt windlicht barbante

Ga je liever met macramé aan de slag? Dan kan je de windlichtjes Snoesig maken. Deze kleine windlichtjes zien er – zoals de naam doet vermoeden – snoezig uit. Het enige wat je nodig hebt is een paar kleine potjes die je kunt bekleden. Je kunt een pakketje bestellen waar je 1 potje mee kunt bekleden maar we hebben ook een pakket voor meerdere potjes of wellicht wel een hele grote pot. De Jamaica lampion is een grote langwerpige lampion en heeft een ruitvormige kap met een lange slierten als staart. Deze toffe lampion is super leuk om onder je overkapping te hangen of buiten in een boom. Als je de lampion buiten hangt kun je er een solar lampje in hangen.

Plantenpotten

Een macramé project wat ook echt niet mag ontbreken in dit lijstje zijn de Bolsa buidels. Je hebt deze schattige plantenbuidels in een klein en groot formaat. Je maakt ze met speciaal macramé koord voor buiten waardoor ze weersbestendig zijn. Koop een paar viooltjes of groene planten voor erin en hang ze aan de schutting, in de hoek van de veranda, aan de spijlen van het balkon of aan de muur. Met deze buidels geef jij je tuin of balkon een zomerse en bohemian uitstraling. Met welke projecten ga jij deze zomer aan de slag?

macrame buidels buitenkoord

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Huisje van Katoen
Average rating:  
 0 reviews

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *