Alles over de verzendkosten van Huisje van Katoen

Yes, je hebt garen, haaknaalden en/of een DIY-pakket uitgezocht. Tijd om je bestelling af te ronden en te kiezen voor een bezorgmethode. Bij het bezorgen van je bestelling komen verzendkosten kijken. Het maakt daarbij niet uit of je een bolletje garen koopt, metalen ringen of een DIY-pakket. Je denkt misschien, de artikelen van Huisje van Katoen zijn van diverse groottes en afmetingen. Sommige artikelen kunnen gemakkelijk via een envelop worden verstuurd. Toch wordt voor iedere bestelling binnen Nederland verzendkosten gerekend. Waarom is dat en hoe worden de verzendkosten voor een bestelling binnen Nederland berekend? Wij leggen het aan je uit.

      verzendkosten huisje van katoen

Een leveringsplicht

Bij het verzenden van producten heb je als bedrijf een leveringsplicht naar je klanten. Dit houdt in dat wij bij iedere bestelling aantoonbaar ons best moeten doen om de bestelling zo snel mogelijk te verzenden, binnen een periode van 30 dagen. We moeten het niet alleen op tijd verzenden, ook moeten we ervoor zorgen dat je bestelling in goede orde bij jou op het afleveradres aankomt. Daarvan moeten we een bewijs kunnen aanleveren, als er bijvoorbeeld iets misgaat met de verzending. Hoe kunnen we dat bewijzen? Door middel van een track and trace code kunnen we aantonen dat wij op tijd ons pakketje op de post hebben gedaan en is ontvangen door jou. Ook moeten we het adres van de ontvanger vermelden.  Zo kunnen we aantonen waar het pakket is, met welke vervoerder we de bestelling hebben vervoerd en wat het adres van de ontvanger is. Op het moment dat door jou het pakketje is ontvangen mogen wij zeggen dat wij ons werk hebben gedaan, en dat onze verantwoordelijkheid omtrent de leveringsplicht voldaan is.

bestellen huisje van katoen

Envelop, brievenpost pakketje of pakket

Er zijn verschillende manieren om artikelen te versturen, via een envelop, aangetekende brief, brievenbuspakket of als pakket. Zoals je net las is het nodig dat wij – als webshopeigenaar – kunnen aantonen dat jouw bestelling correct is verzonden. Een envelop met postzegel is voor sommige pakketjes goedkoper, maar dan kan er niet worden aangetoond dat de bestelling verzonden is, of überhaupt ooit is afgeleverd. Je zou in theorie wel een aangetekende envelop kunnen versturen, maar daarvan zijn de kosten nog hoger. En dat is ook weer niet nodig. Een brievenbuspakketje is dan de beste oplossing: het pakketje wordt geregistreerd middels een track and trace code en het adres van de ontvanger is vermeld. Een nadeel: het moet door de brievenbus passen. En dat gaat soms niet bij een pakket met diverse garen. Daarnaast hebben wij een aantal artikelen di met gemak door de brievenbus kunnen, maar die we – vanwege de breek- of buiggevoeligheid toch versturen als pakketje. En voor versturen van bestellingen als pakket zijn kosten aan verbonden.

verzendkosten huisje van katoen

Waarom kiest Huisje van Katoen niet voor gratis verzenden?

Er zijn bedrijven die geen verzendkosten rekenen en de kosten voor een brievenbuspakketje voor eigen rekening nemen. Andere bedrijven en webshops hanteren een minimumbedrag voor een bestelling. Zo vervallen bijvoorbeeld de verzendkosten bij een bestelling met een orderbedrag van €50,- of meer. Waarom kiezen wij niet voor gratis verzending? Ons beleid is om onze producten tegen eerlijke prijzen aan te bieden. Door ook onze winstmarge zo laag mogelijk te houden kunnen wij pas bij bestellingen boven de € 150,- geen verzendkosten rekenen. Gratis verzendkosten klinkt misschien aanlokkelijk, maar deze kosten worden altijd op een of andere manier doorberekend aan de klant. Waardoor jij dus uiteindelijk toch nog voor kosten voor verzenden opdraait. Tjah, dan kan je maar beter gewoon direct de verzendkosten bij een bestelling betalen toch?

free shipping huisje van katoen

Waarom is mijn product soms verpakt in gebruikt verpakkingsmateriaal?

Huisje van Katoen wil graag een belangrijke bijdrage leveren aan onze samenleving en aan de toekomst. Daarom staat duurzaamheid  en maatschappelijk verantwoord ondernemen bij ons hoog in het vaandel. Dat is ook de reden dat wij ervoor kiezen om gebruikt verpakkingsmateriaal, inpakpapier of opvulmateriaal te hergebruiken in plaats van een fancy verpakkingen. Het recyclen zit nou eenmaal in ons bloed. Bijkomend voordeel voor jou is dat hierdoor onze prijzen zo laag als mogelijk blijven en je een bijdrage levert aan duurzamere wereld. Oftewel een win-win situatie.

  duurzaam 1 - Huisje van Katoen

 

 

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Huisje van Katoen
Average rating:  
 0 reviews

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *